Malå Kommun

Malå kommun är en vacker och framåt kommun i södra Lappland. Máláge kommuvdna, är en samisk förvaltningskommun.
Merparten av de boende är sysselsatta inom trä- och verkstadsindustri, georelaterad verksamhet, transportnäring och offentlig verksamhet. I kommunen finns en god offentlig service samt ett mångsidigt fritidsutbud.

Malå är ett bra alternativ för såväl barnfamiljer som företagare och industrier. Flera framgångsrika små och medelstora företag med väl utvecklade produkter, som säljs på världsmarknaden, skapar ett klimat med framtidstro.

Vår vision: Malå med allt så nära - en välkomnande och trygg kommun där utveckling sker.

Mer info finns på Malå kommuns hemsida: www.mala.se och www.nykommun.se/mala

Beskrivning

Är du kreativ, strukturerad och trivs du som bäst när arbetet är varierat och den ena dagen inte är den andra lik? Nu behöver vi förstärka med en kommunikativ administratör i Malå Kommun! Tjänsten är organisationsövergripande och omfattar 50% kommunikatör och 50% administratör.  

Din roll som kommunikatör handlar om att bygga relationer och stötta verksamheterna i deras kommunikation med medborgare, näringsliv, besökare och andra organisationer. Du ansvarar för att kommunikationen är enhetligt utformad. Du bidrar till att utveckla vårt varumärke och det helhetsintryck vi vill förmedla. Arbetet är både operativt och strategiskt och erbjuder en omväxlande vardag.

Som administratör stöttar du våra verksamheter i administrativa uppgifter. Arbetsuppgifterna är varierade och kan bland annat innefatta administrativ service till styrelsen och nämnder.

 

Arbetsuppgifter

Några exempel på arbetsuppgifter eller uppdrag som ingår är ansvar för hemsida och huvudansvarig för kommunens sociala medier, månatlig information internt och till invånarna i form av nyhetsbrev och framställandet av affischer och informationsmaterial. Du tar även fram och utvecklar strategier och policys inom kommunikationsarbetet. Arbetet med den grafiska profilen och varumärket "Malå - med allt så nära" ingår i ditt uppdrag. 

Som kommunikatör ansvarar du för att forma och förmedla kommunens budskap. Du bidrar till att utveckla vårt varumärke och det helhetsintryck vi vill förmedla. Arbetet är både operativt och strategiskt och erbjuder en omväxlande vardag. I tjänsten ingår även kriskommunikation. 

Inom ramen för det administrativa arbetet kan protokollföring och en del utredningsarbete förekomma. Vi erbjuder ett omväxlande jobb med arbetsuppgifter som kan förändras och utvecklas med tiden, vilket kräver att du är flexibel, självgående och ansvarstagande.

 

Kvalifikationer

Du skapar kontakter och underhåller relationer. Du bidrar med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du tar ansvar för dina uppgifter, planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och sätter upp samt håller tidsramar. Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Vi ser det som positivt om du har erfarenhet av arbete inom kommunikation eller administration.

Du är en skicklig skribent, duktig på innehållsproduktion och väl förtrogen med kommunikationsarbete i såväl traditionella kanaler som i sociala medier. Har du erfarenhet från publiceringsverktyg är det positivt.

Erfarenheter med arbete inom en politiskt styrd organisation är också meriterande.

Samtidigt som du har förmågan att skapa och underhålla goda relationer är du som person initiativtagande och drivande.

Malå kommun är en samisk förvaltningskommun, därför är det positivt om du har kunskaper inom något samiskt språk.

Villkor

 

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Denna rekrytering sker helt genom Malå kommuns försorg. Vi undanber oss därför all kontakt från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Malå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/33
Kontakt
  • Douglas Almquist, Kommunchef, 0953-14006
  • Jennifer Vengelin, HR, 0953-14016
Facklig företrädare
  • Fredrik Iderström, Vision, 0953-14142
Publicerat 2024-04-05
Sista ansökningsdag 2024-04-21

Tillbaka till lediga jobb