Räddningstjänsten

Malå kommun är en vacker och framåt kommun i södra Lappland. Máláge kommuvdna, är en samisk förvaltningskommun.
Merparten av de boende är sysselsatta inom trä- och verkstadsindustri, georelaterad verksamhet, transportnäring och offentlig verksamhet. I kommunen finns en god offentlig service samt ett mångsidigt fritidsutbud.

Malå är ett bra alternativ för såväl barnfamiljer som företagare och industrier. Flera framgångsrika små och medelstora företag med väl utvecklade produkter, som säljs på världsmarknaden, skapar ett klimat med framtidstro.

Vår vision: Malå med allt så nära - en välkomnande och trygg kommun där utveckling sker.

Mer info finns på Malå kommuns hemsida: www.mala.se och www.nykommun.se/mala

Beskrivning

Malå och Norsjö kommun har gemensam Räddningstjänst. Avdelningen sorterar under Malå/Norsjö miljö- och byggnämnd. Nämnden ansvarar för myndighetsfrågor inom områdena samhällsplanering, bygg, miljö, räddningstjänst samt trafik. Malå kommun är värdkommun för nämnden men stationer finns på båda orterna. Stationeringsort för denna tjänst är Malå. Organisationen består av två räddningsstyrkor i beredskap, en i Malå centralort och en i Norsjö centralort. Båda kommunerna har avtal om IVPA (I Väntan På Ambulans).

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har ett genuint intresse för räddningstjänstens förebyggande verksamhet. Vi behöver förstärka enhetens arbete kopplat till tillsyn enligt lag om skydd mot olyckor (LSO) och tillsyn och tillståndshantering kopplat till lag om brandfarliga och explosiva varor (LBE). Arbetsuppgifter kopplade till yttranden till myndigheter samt rådgivning till medborgare kan komma att ingå.

Vi söker dig som är utåtriktad och vill arbeta med räddningstjänstens externa utbildningsverksamhet.

Vi söker dig som är flexibel och kan bemästra varierade stationsrelaterade arbetsuppgifter, exempel lättare fordon och underhåll av småmaskiner.

Kompetens/Kvalifikationer

Vi söker dig som har genomgått MSB:s Tillsyn A, eller motsvarande i äldre utbildningssystemet. Samt att du har erfarenhet av administrativt arbete. Vi förutsätter att du har god datavana och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

Erfarenhet av operativ tjänst inom räddningstjänsten

Erfarenhet av pedagogisk verksamhet

Kunskap om lagstiftning inom LSO och LBE

C-körkort (B-körkort är ett krav)

Personliga egenskaper

Vi söker dig som tar ansvar för dina arbetsuppgifter, du planerar och prioriterar dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. Du hanterar dina ärenden och fattar dina myndighetsbeslut genom att följa våra fastställda processbeskrivningar. Du har lätt för att följa instruktioner och arbeta efter fastställda mallar. Du har en välutvecklad analytisk förmåga och trivs i en roll där du självständigt driver ditt arbete samtidigt som du är flexibel och kommunikativ och har lätt för att samarbeta med andra. Du har god förmåga vad gäller att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Körkort: Tjänsten kräver B körkort.

Varaktighet/arbetstid: Vi erbjuder Dig en tillsvidareanställning 100 %. Provanställning kan vara aktuellt. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning. Ange löneanspråk.

Malå kommun ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund. Vi kommer att arbeta löpande med intervjuer under ansökningsperioden.

Upplysningar: Vill du veta mer om tjänsten kontakta verksamhetsansvarige

Räddningschef Stina From 0953-14155

Facklig företrädare BRF, Dennis Jakobsson

Facklig företrädare Vision, Erik Lundberg 0953-14050

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-30

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Malå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/19
Kontakt
  • Stina From, 0953-14155
Facklig företrädare
  • Erik Lundberg, Vision, 0953-14050
  • Dennis Jakobsson, BRF, 070-2044084
Publicerat 2023-03-28
Sista ansökningsdag 2023-04-30

Tillbaka till lediga jobb