Utveckling- o arbetsmarknadsavdelningen

Malå kommun är en vacker och framåt kommun i södra Lappland. Máláge kommuvdna, är en samisk förvaltningskommun.
Merparten av de boende är sysselsatta inom trä- och verkstadsindustri, georelaterad verksamhet, transportnäring och offentlig verksamhet. I kommunen finns en god offentlig service samt ett mångsidigt fritidsutbud.

Malå är ett bra alternativ för såväl barnfamiljer som företagare och industrier. Flera framgångsrika små och medelstora företag med väl utvecklade produkter, som säljs på världsmarknaden, skapar ett klimat med framtidstro.

Vår vision: Malå med allt så nära - en välkomnande och trygg kommun där utveckling sker.

Mer info finns på Malå kommuns hemsida: www.mala.se och www.nykommun.se/mala

Beskrivning

Vi söker nu Verksamhetsansvarig med handledaruppdrag till Galejan, secondhandbutik, återbruk och café. Uppdraget är ett delat uppdrag med ca 50% som Verksamhetsansvarig och ca 50% som handledare.

Målsättningen med Galejans verksamhet är att bidra till vinster för individ, organisation och samhälle. Med människan i fokus förväntas du samarbeta med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Socialtjänsten, offentliga och privata arbetsgivare i Malå kommun och verka för att skapa goda förutsättningar för de kvinnor och män som är deltagare och medarbetare i Galejans verksamhet. Syftet är att individen ska nå egen försörjning. Människor som i nuläget inte ingår i den ordinarie arbetsmarknaden p g a fysisk eller psykisk funktionsnedsättning eller språksvårigheter är prioriterade. Det handlar om att stärka människors självkänsla och självständighet samt att skapa förutsättningar för våra deltagare att utvecklas utifrån sina unika förutsättningar och potential. Att ta till vara kvinnors och mäns resurser och ge dem verktyg för att kunna växa i riktning mot ett allt självständigare liv.

I uppdraget för Utveckling- och arbetsmarknadsenheten ligger att, i samarbete med Arbetsförmedlingen, övriga verksamheter i kommunkoncernen, privata och offentliga arbetsgivare i Malå kommun, utveckla Galejan till ett jobbcenter med en väg in och en sluss ut. I Malå finns jobben och möjligheterna.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetsansvarig och handledare för Galejan har du personal- och verksamhetsansvar. Personalansvaret innebär att du tillsammans med övriga handledare på Galejan, praktiksamordnare, projektmedarbetare och medarbetare skapar en god arbetsmiljö samt ansvarar för att planera och leda arbetet gällande medarbetarnas delaktighet och utveckling. Du är tillsammans med Utveckling- och arbetsmarknadschefen delaktig i ekonomisk uppföljning samt verksamhetens kvalitetsmässiga resultat.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning inom socialt arbete, beteendevetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av medarbetarskap, samordningsansvar och handledarskap samt ledarskap. Du har kunskap och vana att använda datorn som ett effektivt arbetsverktyg. Kompetens inom det arbetsmarknadspolitiska området, hållbarhet, socialt företagande och främmande språk är meriterande. Vi värdesätter engagemang och ett resultatorienterat arbetssätt.

Egenskaper

Som verksamhetsansvarig är du inlyssnande, lugn, uppmärksam och tydlig i ditt bemötande och har ett närvarande medarbetar- och handledarskap. Du tar ett helhetsansvar för din uppgift och är duktig på att organisera och planera verksamhetens arbete. Du skapar ett positivt klimat omkring dig och delar Malå kommuns syn på att det är viktigt att ta till­vara medarbetarnas åsikter och kunskaper för att på så sätt ut­veck­­­la individen och verksamheten. Du är en teamledare, hela verksamheten bygger på ett gott samarbete. Du har stort fokus på kvalité, service och bemötande. Du har intresse och förmåga att driva utveckling.

Malå kommun ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökanden med  kompetens och/eller erfarenhet i linje med Malå kommuns lokala utvecklingsstrategi Malå en plats HÄR olikheter skapar utvecklingskraft.

Villkor

Tillsvidareanställning. Provanställning kan bli aktuell. 
Du kommer att arbeta dagtid måndag till fredag, vissa kvälls- och helguppdrag förekommer när t.ex  secondhandbutiken har öppet.
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning. Ange löneanspråk.

Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Malå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/34
Kontakt
  • Anna-Karin Horney, Utveckling-& arbetsmarknadschef, 0953-14076
Facklig företrädare
  • Fredrik Iderström, Vision, 0953-14142
  • Kommunal, 010-4429682
Publicerat 2024-04-12
Sista ansökningsdag 2024-05-03

Tillbaka till lediga jobb